Laura barátném ötlete volt, hogy füstölt kagylóval töltse meg ezt az óriás kagyló tésztát. Igazán nem emlékszem már az ő ízeire, de elkészítem az én variációmban. Nagyon üde, kellemes és könnyű étel!
A baj csak az, hogy nem mindig lehet elfogadható áron füstölt kagylót kapni. A másik felmerülő kérdés, hogy a családi, vagy baráti körből hányan kedvelhetik ezt a fogást. Ezt ne hagyjuk figyelmen kívül. Készítsünk egyszerre kevesebbet belőle, így biztosan nem ér kudarc bennünket, mert üres lesz a tányér!
Hozzávalók:
- 16 db kagyló tészta
- 1 db füstölt kagyló konzerv / kb. 125-140 g /
- 1 db vékonyra reszelt répa
- 1-2 levél vékonyra vágott jég saláta
- 1 db piros csíkozott paprika
- 1 fél citrom leve
- só, fehér őrölt bors, hajszál cukor
- pár csepp Worcestershire szósz
- 1/2 csokor petrezselyem aprítva
- 10 szem kapri bogyó aprítva
- pár szál snidling
Elkészítés:
Nagyon egyszerű! A tésztát sós, bő vízben megfőzöm. Vigyázva kavargatom, hogy ne törjem össze. Öblítem, és kiszedem egy nagyobb tálcára, hogy lecsepegjen.A répát apróra reszelem, a salátát vékonyra vágom / kivételesen, mert egyébként tépjük, hogy ne barnuljon be /, majd a snidlinget is összeaprítom a petrezselyemmel együtt. Elkészítem az öntetet. Kicsit erősebbre készítem, mert a tésztával és a salátával később egyensúlyba fog kerülni. Összekeverem a zöldségekkel, de egy kevés jégsalátát félreteszek a díszítéshez. A konzervet kinyitom, az olajat leöntöm egy kis edénybe, és félreteszem.
Elkezdem megtölteni a tésztákat, próbálom egyformán elosztani a tölteléket, és közben a dobozban lévő kagylókat is szétadagolom, hogy mindegyikbe ugyanannyi kerüljön. A díszítés mindenkinek a fantáziájára van bízva.
Én 4 db-ot készítek egy főre, ha van még más előétel is az étkezés alatt, de mindig elfogy! Elég első alkalomm al 2 db füstölt kagylót tenni egy tésztába, és úgy a zöldségeket.
Nem árt az ételnek, ha magára tud maradni étkezés előtt még egy kis időre, az ízek úgy jobban összeérnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése