A változatosság gyönyörködtet! Ki is mondta? Egyetértek, ezért is döntöttem úgy ma reggel, hogy új kekszet sütök a vendégeknek. Igazán kellemes kekszet választottam, mert kívül ropogós, de belül puha marad.
Tökéletes teához, kávéhoz.
Hozzávalók:
- 35 dkg tönköly fehér liszt, de lehet teljes kiőrlésű is
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 kk tengeri vagy himalája só
- 20 dkg szőlő cukor, méz, nádcukor
- 2 ek víz
- 2 tojás
- 7 g sütőpor
- 10 dkg jobb minőségű összevágott csokoládé
- 5-10 dkg dió vagy mandula
- 1 csipet őrölt gyömbér vagy kardamom különlegessé teszi
Elkészítés:
A cukrot kikeverem a vajjal és a tojással, majd hozzámérem a leszitált sütőporos lisztet, picit sózom, majd a vaníliát is belekeverem, ezután a csokoládét, diót. A masszát kiadagolom a sütőpapírral ellátott lemezre kanállal, vagy fagylalt adagolóval.
Irány az előmelegített sütő! 1810 fokon sütöm 12 percig nem tovább, mert azt szeretném, hogy a széle ropogós, a közepe pedig puha legyen.