2013. május 22., szerda

Virágzó rozmaring Kávézó -Kacatos bolt üdvözlő lapja

SZERETETTEL VÁROK MINDEN OLVASÓMAT EGY KÁVÉRA A KÁLVÁRIA TÉR 25.SZ. ALATT A VIRÁGZÓ ROZMARING KÁVÉZÓ -KACATOS BOLT ÜZLETEMBEN.

  Nyitva tartás: hétköznap 8.00-12.00-14.00- Szombaton: 10.00-14.00- vasárnap szünnap

Egy kis kényeztetést mindenki megérdemel!

Csokoládés-diós keksz



A változatosság gyönyörködtet! Ki is mondta? Egyetértek, ezért is döntöttem úgy ma reggel, hogy új kekszet sütök a vendégeknek. Igazán kellemes kekszet választottam, mert kívül ropogós, de belül puha marad.
Tökéletes teához, kávéhoz. 





Hozzávalók:  

  • 35 dkg tönköly fehér liszt, de lehet teljes kiőrlésű is
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 kk tengeri vagy himalája só
  • 20 dkg szőlő cukor, méz,  nádcukor
  • 2 ek víz
  • 2 tojás
  • 7 g sütőpor
  • 10 dkg jobb minőségű összevágott csokoládé 
  •   5-10 dkg dió vagy mandula 
  •  1 csipet őrölt gyömbér vagy kardamom különlegessé teszi

Elkészítés:

A cukrot kikeverem a vajjal és a tojással, majd hozzámérem a leszitált sütőporos lisztet, picit sózom, majd a vaníliát is belekeverem, ezután a csokoládét, diót. A masszát kiadagolom a sütőpapírral ellátott lemezre kanállal, vagy fagylalt adagolóval.
Irány az előmelegített sütő! 1810 fokon sütöm 12 percig nem tovább, mert azt szeretném, hogy a széle ropogós, a közepe pedig puha legyen.