2014. július 4., péntek

Leveles spenót babbal és zöldségekkel




Mielőtt azt mondaná a kedves olvasó, hogy nyáron nem eszem babot, kérem fontolja meg!! Ez csodás, könnyű étel, és biztosan nem bánja meg!
Ezt a receptet is a szükség szülte, mert igazán nem volt kedvem hosszú időt eltölteni a konyhában, a nap rendesen  ontotta a meleget, így valami gyorsra gondolva raktam össze ezt az ételt!
 




Egy kis csalás van a dologban, ami nem mindíg van így nálam a gyors ételek esetében, de a kivétel erősíti a szabályt, ugyanis a leveles spenót mirelit, a bab pedig konzerv! Ez van! Ettől ez egy csodás étel!

Hozzávalók 2-3 adaghoz


  • 1 doboz bab konzerv
  • 1 csomag leveles spenót vagy friss is lehet természetesen!
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3-4 tojás fehérje vagy tojás 
  • só - őrölt fehér bors
  • olaj
  • csili ízlés szerint


Elkészítés:

Először elkészítem a lecsó alapot, addig kiolvad a spenótom. Összevágom a vöröshagymát, fokhagymát, tv paprikát, mint a képen látható nem aprózom el, hagyom nagyobb darabokban, mert sietek, de nem is akarom, hogy egy massza legyen az étel, a nagyon darabok szerintem mutatósabbá is teszik a végeredményt! A lecsót sózom, borsozom, hogy mielőbb összeessek a zöldségek, amikor kezd puha lenni hozzáadom a leöblített babot, a lecsepegtetett spenót, amit előtte kicsit összevágtam.
Együtt párolom tovább, de vigyázok, hogy ne essen szét az étel, maradjanak meg a zöldségek külön-külön. Megkóstolom, majd a tojás fehérjét, vagy a tojást / nálam kimaradt a fehérje, így csak az kerül bele/ felverem, és hozzáadom. Ekkor újra kóstolom, mert a tojás vesz el az ízéből, de ha megsózom, akkor semmi gond, marad az egyensúly!
Tálalás közben friss petrezselymet, amarant magot adok hozzá, és persze sok-sok csilit az én verziómban!!
Friss kenyérrel, de anélkül is kiváló nyári étel! Köretként kuszkuszt, vagy bulgurt is készíthetünk mellé, de rizs is tökéletes, de így már egy kicsit más!