2013. december 25., szerda

Túrófánk



Kellemes meglepetés volt amikor elkészült ez az édesség, mert soha nem fogyasztottam korábban hasonlót!
Kérésre láttam neki a feladatnak, annyi a változtatás egy hasonló túrófánk recepthez képest, hogy én kevesebb lisztet teszek bele.
Nagyon könnyű, és csoda finom a végeredmény!


Hozzávalók: 20-24 db

  • 25 dkg tehén túró, nem kell áttörni
  •   3  ek  búzadara 
  •   1  ek zabliszt
  •   1 kis pohár tejföl
  •   1 tk szódabikarbóna
  •   1 ek szőlőcukor 
  •   1 citrom héja, de elhagyható
  •  csipet só , ezt viszont ki ne hagyd!
  •  3 tojás 
  •  1 tk vanília cukor

Sütéshez:  3 4 dl olaj 

Az alapanyagokat simán összekeverem, és hagyom állni kb. 20- 30 percet. Addig előkészítem az olajat, és a vaníliás cukrot a tálaláshoz. Az olaj bőséges legyen, mert akkor nem tapad le az aljára, csak forog ahogy kell, ahhoz, hogy minden oldala megfelelően arany színű legyen. Sajnos az én fotóm nem tökéletes, mert csak a telefonommal készítettem!
Nekem van 2 dkg-os fagylaltos kanalam, ezzel szaggatom, de vizes kézzel egyforma kis golyókat formázva is tökéletes, óvatosan ejtjük a forró olajba,. Először egy pici darabbal kipróbálhatjuk, hogy elég forró -e már az olaj! Felserceg, ha igen!

Én szűrőbe emelem ki őket, hogy minél kevesebb olaj maradjon rajtuk, és innen tovább gurítom a vaníliás cukorba! Ne használj porcukrot, ha teheted, mert abból sok tapad rá, és kevésbé mutatós!
Frissen fogyasztva isteni finom!