2013. január 11., péntek

Töltött gombafejek ruccolás salátával, és balzsam krémmel



 A gomba nagyon egészséges, de nálam a nehezebb emészthetősége kicsit hátrébb helyezi a népszerűségi listán. Most mégis úgy döntök, hogy belevágok. Klassz kis fogást készítek belőle. Nem vegetáriánus, de az a kevés csibe máj csak dob az élvezeti értékén!

Hozzávalók: 2 személyre

  • 4 szem gomba / mint a képen látható ez nem túl nagy adag, de nekem elég /
  • 1 főtt tojás
  • 3-4 kanál májkrém / a gomba nagyságától függően /
  • pici só, őrölt fekete bors
  • pici majoranna
  • 1 csipet korpa, ha túl laza a krém
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Saláta:

Könnyű zöldségeket, és csupán balzsam krémet használok öntetként.




 A fehér apróságok a mindennapi kalcium bevitel forrásának nagyon aktív szereplői nálam, amaránt magok.
 Szinte minden bio boltban kapható, salátán kívül joghurtba, vagy főzelékek tetejére ajánlom.
A gyerekek étrendjébe is szinte észrevétlenül becsempészhető.




Töltött paprika másképpen



Szeretem ezt a képet, és ezért döntöttem úgy, hogy megosztom az olvasókkal! Ez egy recept nélkül készült hús mentes fogás, melyet adott pillanatban a kamrában található anyagok felhasználásával készítettem / nem volt időm vásárolni/, mert hús mentes fogást ígértem a barátaimnak. Íme, a sütőből éppen kivett gőzölgő tepsi a színes töltött paprikákkal, és körülötte a paradicsomos gombával.