2012. július 2., hétfő

A cukkini virágja

Ami gyönyörű, az csodaszép!

Egészben sült csirke



 Kerti partihoz kiváló, mert előző este meg lehet sütni, és finom salátával, hideg mártással nagyon kellemes vendégváró.
Én is vendégeket várok, ezért is folyamodtam ehhez a háziasszonyt kímélő ételhez.

Hozzávalók:  2 db csirkéhez 

  • 2 db sütnivaló egész csirke
  • 4 db fokhagyma gerezd 
  • 3 ek.mustár
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 tk só

 Elkészítés:

Az alapanyagokat összekeverem, ezután a megmosott, tisztított csirkékre kenem az egész pácot.
Így hagyom egy éjszakán át, és következő nap csak bedugom a sütőbe, majd 150 fokon készre sütöm.
Elég sok a sütési idő / megközelítőleg 3 óra, de megéri a fáradtságot! Szuper puha lesz!
Kínálhatunk hozzá bármilyen salátát.


  Így néz ki mielőtt a hűtőbe teszem pihenni.
Most fognak neki esni a vendégek!

Fetás-spenótos galuska balzsamos rucolával




Imádom a tésztákat könnyű nyári zöldségekkel, egyik ilyen állandó eledelem ez az étel is. Már egyszer szerepel ebben a blogban, de úgy gondoltam, hogy ezt sem hagyom ki!
Azt hiszem, hogy sokan egy ilyen típusú ételt nem engednek be a napi táplálkozásukba, de akkor főzzék a gyerekeiknek, és a férjüknek, meg fogják látni, hogy az a mondás, hogy csúszik, mint a nokedli nem véletlen!! Ez ilyen, de azért ne felejtsük el jól megrágni!! Ha nincs ruccola, akkor fejes salátával is csodás!

Hozzávalók:  4 adaghoz

a blogban megtalálható a galuska elkészítése, csak annyit kell, hogy hozzáadsz ízlés szerint egy kis feta krémet. A 4 adaghoz 8 dkg feta bőven elég. Összetöröd egy kis olívaolajjal, de ne sózd, csak egy pici borssal ízesíts, és mehet a salátára!

Balzsamos rucola:

  • 4 nagy csipet rucola
  • 1/2 kápia paprika
  • balzsamos krém 

Elkészítés:

 Amikor kész a fetás-spenótos galuska, egy mozdulattal tudod tálalni az ételt.. Rákanalazod a megfelelő tányérra a galuskát, és egy marék rucolát mellé helyezel, megszórod az apróra vágott piros paprikával és meglocsolod a balzsamos krémmel. Isteni eledel!

Ez a rucola Zsuzsi barátném kertjében terem, és egy kicsit más, mint amit a boltban lehet kapni! Szélesebb és tömzsibb a levele, de nagyon finom, és egészséges!!

Görög saláta



Ezt a salátát lassan már úgy kezeljük, mintha a mienk lenne a recept! Rendszeresen feltűnik minden kerti grillezésnél, családi ebédeknél, vacsoráknál, mert könnyen elkészíthető, és nagyon finom, laktató. Én grissinit sütöttem hozzá tegnap, és nagy sikere volt!

Hozzávalók:

  • 25 dkg Feta  sajt, van növényi változata is
  • 25 dkg paprika, lehet 2 színű, vagy fajtájú, annál jobb minél színesebb
  • 25 dkg paradicsom
  • 25 dkg uborka
  •   2 fej lila hagyma
  •   2 ek olíva olaj
  •   3-4 szál friss oregano, vagy 1 tk szárított
  •   10 dkg fekete olíva bogyó
  •   eddig csak az alap + lehet még hozzátenni
  •   10 szál snidling apróra vágva
  •     1/2 citrom leve

 Elkészítés:

Megmosom a zöldségeket, nagyobb kockákra vágom, majd egy tálba borítom, amiben összekeverem.
A fetát 1x1 centis darabokra vágom, a levét előtte lecsepegtetem
Az olívabogyót is leöblítem, mielőtt a tálba öntöm.
Az olajat és az aprított oreganot is ráborítom, és ekkor lazán összekeverem az egészet, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, persze előtte megkóstolom, ezt ki nem hagynám!
Húsok mellé, de önálló fogásként is ajánlom!