2014. január 2., csütörtök

Dupla csokoládés desszert konyakos meggyel

     ITT MÉG CSOKOLÁDÉ NÉLKÜL

Amikor kicsit ki szeretnék tenni magamért, akkor valamelyik szokásos alap receptemet elkészítve, kis módosítással készítek egy újnak tűnő, mutatós finomságot. Ez is egy ilyen próbálkozás eredménye! A vendégek, akiket várok, édesszájúaknak nevezhetőek! Igyekszem megfelelni a várakozásnak!
Ez a süti recept a blogomban a dupla csokoládés torta néven fut, a 125 dkg-os csokoládés alap recept mennyiséggel dolgozom. Persze attól függ hány darab édességet szeretnénk készíteni, az én célom 4 db, azért ezzel az anyaghányaddal dolgozom.






Zsuzsi barátnőmtől kapott rumos meggyel díszítem, és kevés tejszínnel, pici vajjal, gyömbérrel dúsított csokoládé az öntet. Nem semmi csokoládé dömping, ugye? A dekoráció aszalt meggy, kandírozott citrom és narancs héj, kevés nyírfacukor, majd végül üveg tányéron tálalom.
A kör szaggató egy vékony falú nagy pohár, amit forró vízbe mártok, hogy ne törjön a sütim!
A kerek szaggató miatt keletkezett törmelék igazi csemege, azonnal elfogy!!
Anyukám körül minden sütésnél 5-6 gyerek várta ezt a pillanatot, mai napig csodás emlékem!