ITT MÉG CSOKOLÁDÉ NÉLKÜL
Amikor kicsit ki szeretnék tenni magamért, akkor valamelyik szokásos alap receptemet elkészítve, kis módosítással készítek egy újnak tűnő, mutatós finomságot. Ez is egy ilyen próbálkozás eredménye! A vendégek, akiket várok, édesszájúaknak nevezhetőek! Igyekszem megfelelni a várakozásnak!
Ez a süti recept a blogomban a dupla csokoládés torta néven fut, a 125 dkg-os csokoládés alap recept mennyiséggel dolgozom. Persze attól függ hány darab édességet szeretnénk készíteni, az én célom 4 db, azért ezzel az anyaghányaddal dolgozom.
Zsuzsi barátnőmtől kapott rumos meggyel díszítem, és kevés tejszínnel, pici vajjal, gyömbérrel dúsított csokoládé az öntet. Nem semmi csokoládé dömping, ugye? A dekoráció aszalt meggy, kandírozott citrom és narancs héj, kevés nyírfacukor, majd végül üveg tányéron tálalom.
A kör szaggató egy vékony falú nagy pohár, amit forró vízbe mártok, hogy ne törjön a sütim!
A kerek szaggató miatt keletkezett törmelék igazi csemege, azonnal elfogy!!
Anyukám körül minden sütésnél 5-6 gyerek várta ezt a pillanatot, mai napig csodás emlékem!