2012. május 22., kedd

Bodza



 A volt főnököm ma egy szinte ugyanilyen képet tett fel. Üdv.Gábor!

Brokkoli krém leves pirított mandulával

Nagyon szép brokkolit találtam a piacon, szinte kínálta magát, meg is vásároltam, mert minden brokkolis ételt szeretek.Most erre a levesre gondolva kezdem el tisztítani ezt az ásványi anyagban és vitaminban  gazdag zöldséget. Pár év alatt egész szép karriert futott be az ismeretlenségből, és egyre több elkészítési módja vált népszerűvé.

Hozzávalók: - 4 adaghoz

  • 1 db brokkoli 
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1 kis szál új répa 
  • bors
  • pici cukor, pár csepp citrom lé, a végén,ha lágyítani szeretnénk

Tálaláskor 

  •  1 ek. finom olaj
  •  2 dkg pirított mandula / a mandula csak pirítva ajánlott fogyasztásra
  •  1 csipet chili

Először megmosom a zöldségeket, majd tisztítom őket. Minimális a brokkoli tisztítási vesztesége, mert a torzsáját is megfőzöm, ha elég gyenge. A répát együtt főzöm a brokkolival, szerintem kellemesen lágyítja a brokkolit, persze azért is mert sűrítő anyag nélkül készítem. Se liszt, se tejszín!
Amikor megfőtt a leves, rövid ideig hagyom hűlni, majd botmixerrel pürésítem, ráízesítek, ha szükséges. Pár csepp citromlé és az a pici cukor itt kerül  bele! A tejszín kényeztetése helyett teszem rá a pirított mandulát és a chilis olajat, én így szeretem!