Nagyon kedvelem ezeket a típusú salátákat, hiszen minden benne van, ami ahhoz kell, hogy elfogyasztása után az embernek pár óráig ne kelljen az evéssel foglalkoznia! Persze, ha nagyon éhesek vagyunk, és belefér, azért 1-2 szelet pirítóst, bagettet ne hagyjunk el mellőle! Isteni fogás!
Hozzávalók:
- sok ruccola
- retek
- paradicsom
- kaliforniai paprika
- finom sonka csíkozva / János öcsém a forrás/
- fenyőmag pirítva
- balzsamecet krém
- olívaolaj / saját chilis olajommal/
- uborka
- pici só / most Maldon só pehely/
Egy kis roston házi sajt még laktatóbbá teszi a fogásunkat!
Tapasztaltam, hogy a ruccolát nem mindenki szereti, de sebaj, nyugodtan készítsük a salátát más ropogós zölddel!
Először minden friss alapanyagot megmosok, kedvemre összevágok, majd félreteszem, folytatom a sonkával, azt csíkozom fel. A sajt ötlete a hűtőben megbúvó tegnapelőttről megmaradt kis darab kapcsán merült fel, rögtön meg is sütöm. A fenyőmagot megpirítom, más mag is tökéletes megoldás lehetne, de ma kényeztetem magam!