2014. április 26., szombat

Spenótos metélt csirkével, avokádóval és házi sajttal



A képen egy falatban szeretném elmondani, hogy miről szól ez az étel! A harmóniáról, a sokféle hozzávalókról, de mégis tiszta ízekről! A színekről, az elnagyolás lehetőségéről, ha nincs idő, mert akkor is törekszünk az igényes, finom, és egészséges ételre, ez egy ilyen!



Hozzávalók: 2-3 személyre

  •  1 fél csirke mell filé
  •  250g spenótos metélt 
  •  1/2 avokádó
  •  1/2 cs. petrezselyem zöld
  •  2-3 szál medvehagyma, vagy csipetnyi szárított
  •  2-3 db szárított paradicsom
  •  2 ek olíva olaj
  •  só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma 
  •  csili tetszés szerint
  •  tetszés szerint sajt




 Elkészítés :


Először előkészítem a hozzávalókat! Nagyobb darabokra összevágom a megmosott filét, ezután egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat. Azért használok nagyobb serpenyőt, mert ebben fogom a végén összekeverni az egészet. Párhuzamosan a tészta főző vizet is felteszem, de sózni csak forráskor fogom, mert így hamarabb felforr. A metélt már sok helyen kapható, én a Nagymama Fűszer Tárban vásárolok a Brüsszeli körúton, mert ott szinte minden kapható.
A csirkét sózom, borsozom, megszórom csilivel, és egy pici olajat is adok hozzá, majd összekeverem.









 A fokhagymát vékony szeletekre vágom, majd a felforrósodott olajba teszem, és nem égetem el, csak éppen, hogy megmozgatom benne a szeleteket és már adom is hozzá a húst. Összerázom az egészet, és megsütöm.



Amíg  sül a hús felkockázom az avokádót, félreteszem, mert csak a végén adom hozzá.


 

 A szárított paradicsom viszont ugrik a serpenyőbe, hogy azt a különleges ízt megadja, amire vágyom!
Közben a forrongó vízbe dobom a metéltet, összekavarom, lefedem, és egy pár percig hagyom főni, majd újra megkavarom. A tészta nálam komolyan al dente! Szerencsés vagyok, mert egy időben lett kész a raguval, így rögtön összekeverem a kettőt egymással. Én csak most teszem bele a petrezselymet, de aki nem kedveli a restségét, az már a serpenyőben fonnyassza össze a raguval. Még egy kicsit rásózok, vagy ízesítek, ha így jobb, és már tálalom is.




 A képen is jól látható, hogy nincs túl sok olaj az ételen. A szárított paradicsom is olajos, és így elég a 2 evő kanál olaj, amit ajánlok. A végén hozzáadom az avokádót, a sajtot és az első falatot már fotózom is!