2012. május 23., szerda

Falatkák bor kóstoláshoz


A most zajló Szegedi Borfesztivál kapcsán jutottak eszembe ezeknek a bor kóstoláshoz készült ételeknek a fotói.
















Zöldborsó csíra pirított baconnel és sült paradicsommal




Ezt a salátát egy vacsorára dobtam össze, akkor még nem írtam a a blogot, csak azért fotóztam le, mert gusztusosnak találtam. Finom is lett!

Hozzávalók:

  •    3 dkg borsó csíra
  •    3 dkg jégsaláta
  •  10 dkg paradicsom 
  •  10 dkg  kockázott , füstölt bacon szalonna
  •    6 dkg sült paradicsom
  •    ízlés szerint balzsam ecet koncentrátum

Elkészítés

A hozzávalók előkészítése után rögtön a tányérra rakosgatom a megmosott salátákat, éhségtől és ízléstől  függően a mennyiségeket / én éhes voltam/. A bacon szalonnát megpirítom és közvetlen ráadagolom a tányérra / kevesebb lesz a mosatlan/ , majd díszítem a két fél sült paradicsommal. A sült paradicsom készítést is megosztom hamarosan az olvasókkal. A végén a salátára locsolt balzsam ecet koncentrátum
és a bacon sós íze, a saláta ropogós frissessége nem késztetett további ízesítésre.