2012. május 23., szerda
Falatkák bor kóstoláshoz
A most zajló Szegedi Borfesztivál kapcsán jutottak eszembe ezeknek a bor kóstoláshoz készült ételeknek a fotói.
Zöldborsó csíra pirított baconnel és sült paradicsommal
Ezt a salátát egy vacsorára dobtam össze, akkor még nem írtam a a blogot, csak azért fotóztam le, mert gusztusosnak találtam. Finom is lett!
Hozzávalók:
- 3 dkg borsó csíra
- 3 dkg jégsaláta
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg kockázott , füstölt bacon szalonna
- 6 dkg sült paradicsom
- ízlés szerint balzsam ecet koncentrátum
Elkészítés
A hozzávalók előkészítése után rögtön a tányérra rakosgatom a megmosott salátákat, éhségtől és ízléstől függően a mennyiségeket / én éhes voltam/. A bacon szalonnát megpirítom és közvetlen ráadagolom a tányérra / kevesebb lesz a mosatlan/ , majd díszítem a két fél sült paradicsommal. A sült paradicsom készítést is megosztom hamarosan az olvasókkal. A végén a salátára locsolt balzsam ecet koncentrátumés a bacon sós íze, a saláta ropogós frissessége nem késztetett további ízesítésre.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)