2012. július 3., kedd

Sült paprika

 

 Isteni vitamin bomba, érdemes kipróbálni!





Hozzávalók:

  • 10 db kápia paprika
  •   1/2 cs petrezselyem zöld
  •   2 gerezd fokhagyma
  •   annyi olíva olaj, hogy ellepje
  •   kevés só
  •   fokhagymás borecet egy kevés

 Elkészítés :

 A paprikákat megmosom, és letörölgetem, majd a sütő rácson megsütöm 170-180 fokon.
Amikor kihűlt, óvatosan lehúzom a héját, a magokat eltávolítom, majd leöblítem, hogy biztosan minden magtól megszabaduljunk.
A többi hozzávalót összekeverem, és finom sós-savanykás határozott ízű öntetnek kell lennie a végeredménynek. Néha gondolok egyet, és még egy pici cukrot is teszek bele, attól függ mihez készítem.
A hűtőben hagyom összeérni.
Előételnek is fogyasztható grissinivel, pirítóssal, friss bagettel.
A legnépszerűbb a roston húsokhoz a kerti partik alkalmával. Nagyon egészséges saláta.










Homár



A megrendelő csupán azt kérte, hogy legyenek kettőbe vágva, mert 1/2 homár egy fő adagja.


Jég saláta homárral


 Ez a gyönyörű, mutatós tál adta magát!


A homár meg kínálta!

Két csoda finom mártást tálaltam a homárok mellé, és ezt a salátát.

Party falatkák -édesek és sósak



Ezeket a finomságokat egy 15 fős társaság részére készítettem. Jó étvágyuk volt!




                                        

  Szárnyas hús gombócok

 Sertés szűz lila hagyma lekvárral 

 

         

Füstölt lazac tejszínes torma krémmel 

 

           Pármai sonka 

 


Tonhal krém



Libamáj krémmel töltött aszalt szilva



  Hátszín három színű paprikával  

 

                   Töltött gomba

 

 

 

MÁS

 

  Gyors szendvicsek