2014. július 27., vasárnap

Gyümölcsös rizs


Nyáron  nagyon kellemes lehet ez a finom epres rizs, gyorsan elkészíthető, és valószínűleg osztatlan sikert aratunk vele!


Felirat hozzáadása
  
Felirat hozzáadása

 Hozzávalók: 4 személyre

  • 1 bögre nagy szemű rizs / kb.20 dkg.  /
  • 4bögre tej
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vanília
  • 1 bögre víz
  • pici só
  • 2 dl habbá vert tejszín 
  • 1 db citrom héja és pár csepp friss citrom lé
  • eper a díszítéshez / lehet más gyümölcs is /

Elkészítés:

Egy lábasban elkezdem a tejet forralni, hozzáadom az alaposan átmosott rizst, vanília cukrot, de lehet kikapart vanília, vagy kivonat is, annál finomabb, min él jobb az alapanyagunk!
Időközben a vizet is hozzáöntöm, majd pici sót, és lefedve főzöm tovább.
Amikor már majdnem készre főtt a rizsem, akkor adom hozzá a cukrot.
Időközben felverem a tejszínt, ami elhagyható lenne, de én szeretném, hogy krémesebb és minél finomabb legyen, mert vendégeknek készítem, bevallom, le szeretném nyűgözni őket! 
Hűtöm egy kevés ideig, majd hozzákeverem a tejszínhabot, és ezután a megfelelő tálba összeállítom az alaposan megmosott eperrel. Ezután hűtőben pihentetem pár órán keresztül.
Kizárt dolognak tartom, hogy ne jöjjön be a vendégeimnek!