Színes, ropogós, könnyű szárnyas étel, ha húst kíván az ember!
A ráfordítási idő aránytalanul kevés az étel erényeihez képest!
Hozzávalók: 2-3 adaghoz
- 1 nagyobb filézett csirkemell
- 1 tk kukorica keményítő a csirke falatkákhoz
- 2 ek olíva olaj
- 2 db nagyobb répa
- 1 db piros paprika
- 1 db nagy cukkini
- 1 fej vöröshagyma, vagy 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1/2 cs. petrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 1 ek házi paprika krém
A zöldségeket megmosom, és a csirkéhez hasonló nagyságú darabokra vagdosom. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és mielőtt lecsapkodna beleborítom a zöldségeket a cukkini és a petrezselyem kivételével, ekkor kerül bele a só. A cukkini úgy 10 perc múlva követi társait.Gyakran kavargatom, de nem állok ott mellette, mert a cél az, hogy egy kicsit megsüljön a zöldség. Amikor a cukkinit beleteszem akkor kanalazom bele a paprika krémet is, és öntök rá egy pici vizet. A pácolt csirkét 15 perc múlva rakom hozzá a következő módon. A serpenyőben kis lyukakat csinálok a csirkének, és abba helyezem be kanállal a kockákat, majd felveszem a hőfokot, de nem kavarom, csak fél perc múlva kicsit megrázom a serpenyőt.
Pár perc elteltével óvatosan már a fa kanalat is használom, de figyelek, mert a csirke 5 perc múlva kész.
A citrom levet csak kész állapotában csepegtetem a tetejére, és ekkor szórom rá a petrezselymet is .
Köretnek rizst ajánlok.