Végre, hogy eszembe jutott ez a mostanság már hazánkban is ismert friss, könnyű, egyszerű olasz saláta!
Pillanatok alatt megvan és nagyon kellemes, főleg ha megelégszünk a képen látható mennyiséggel és 1-2 szelet korlandi bagettel, vagy pirítóssal. Szép, ízletes és vegyszermentes paradicsomot vásároltam kora reggel a Mars téren az állandó helyemen. A bazsalikomot Edit barátnőm kerti dézsájából téptem, a többi adott volt. Ma nem volt túl izgalmas a munkám, ezért hazaérve eldöntöttem, hogy még mára szükségem van egy kis produktumra. Az étel készítés mindig feldob!
Hozzávalók: 1 adaghoz
- 1 db mozzarella /125 g /
- 1 db közepes paradicsom / klassz, ha jobb minőségű /
- 1 szál friss bazsalikom / lehet szárított is,de ég és föld a különbség /
- 1 tk olíva olaj
- 1 pár csepp citromlé
- 1 ici-pici só
Elkészítés:
Megmosom a zöldségeket, de vigyázok, hogy a bazsalikomom épp maradjon. A paradicsomot és a mozzarellát megpróbálom egyforma vastagra szeletelni, ez gyorsan meg is van. Kezdek az öntethez.
Egy kis edénybe teszem a folyékony hozzávalókat, majd ollóval a maradék bazsalikomot összeaprítom.
Már csak a paradicsom alját, és a tetejét kockázom apróra. A paradicsom kockákat, az aprított bazsalikomot beledobom az olívás öntetbe, összekeverem és kész.
Az önteteket mindig hamarabb készítem el, mert szeretem, ha egy kicsit összeérnek.
A képen látható módon feltornyozom a paradicsom karikákat, a mozzarellát, és felülről egy teás kanállal rákanalazom az öntetet, és legvégül a gyönyörű bazsalikomot is beletűzöm.
Korlandi bagettel fogyasztom, de isteni fehérrel is, vagy pirítóssal.