2014. augusztus 17., vasárnap

Mézes szilvával töltött camembert



Imádom az ilyen kis különleges finomságokat, amikor az édes a sóssal, szilva a camemberttel együtt, egy falatban! Nagyon jó tud lenni! Próbáljátok ki! Sajnos a tálaláskor már nem volt időm fotózni, de képzeljétek el egy finom párolt szilvával, és egy kis párolt rizzsel, én így  tálaltam.





Hozzávalók:

  • 4  db camembert
  • 2  szem szilva
  • 1  kanál méz
  • pici fahéj 

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra bekapcsolom, mert a sajtokkal nem sokáig bíbelődöm!                                                   A szilvákat félbe vágom, majd mézben megforgatom, és pici fahéjjal megszórom.
Ezután a sajtokba középen egy keresztet vágok, kicsit kinyitom, majd a fél szilvát behelyezem.

Szilva ragu:

  • 50 dkg szilva
  •   2 ek méz
  •   pár csepp citromlé
  •   pici só
  •   2 dkg vaj
  •   1-2 ek vörösbor

Elkészítés:

A megmosott, félbevágott szilvákat a megolvasztott vajba forgatom, hozzáadom a mézet, és a többi hozzávalót, magára hagyom úgy 10 percre, mert alacsony a fokozat a tűzhelyen, és kb. ennyi kell, hogy megpuhuljon a szilva, de ne főjön szét. Itt jön egy kis rafinéria, mert hiába savanykásabb gyümölcs a szilva, de sokkal karakteresebb lesz a ragu, ha pár csepp citromlevet adunk hozzá.