2014. október 16., csütörtök

Sonkába göngyölt cukkini zellerrel és répával


Pár éve készítek paprikakrémet, mert imádjuk levesként, mártásba, pörköltekbe, tésztára, sok fajta felhasználása kialakult az évek során. Mindig van a hűtőben, most is ez motivál!




A szezonális zöldségekből gyorsan, könnyű kis ebédet, vacsorát tudunk összedobni, se perc alatt!



 Gyors kis ebédre vágyom, elég sok zöldségem  van itthon, arra gondolok, hogy ma nem igazán húsos fogást szeretnék, csak egy kicsit érintse a hús íze a zöldségeket, ez jó lesz.



Hozzávalók:

  •  
  • 1 db cukkini személyenként
  • 1 szál répa személyenként
  • 10 dkg zeller személyenként
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • olíva olaj 
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csomag Feketeerdő sonka vagy más szeletelt vékony sonka
  • csipet nád cukor 
  • paprikakrém
  • kanálnyi vaj a zöldségek megforgatásához

Elkészítés:
Megmosom a zöldségeket, és a képen látható méretekre darabolom, majd a répát, zellert pár percre kevés lobogó vízbe dobom, megsózom, pici cukrot is adok hozzá.Csak annyi vízzel dolgozom, amennyi ellepi a zöldségeket. Amikor fél puha, akkor félrehúzom a tűzhelyen. Gyenge a cukkini, így azt csak betekerem a sonkába, és egymás után berakom a tepsibe, majd  paprikakrémmel és kevés olajjal meglocsolom, írány a sütő. A sütőt 190 fokra melegítem, majd a cukkinit 180 fokon kb. 12-15 percig sütöm, ugyanis én ropogósan kedvelem. Amíg a cukkini sül, egy diónyi vajjal megforgatom egy serpenyőben a zellert és a répát. Picit megsózom. Tálalom. Én egy kevés tabascot locsolok rá.