2015. május 31., vasárnap

Kagylós-zöldséges töltött tészta


Több hete a kamra polcon vár rám a két alap hozzávaló, a tészta és a kagyló. Ma könnyű, gyors ebédre vágyom, így nekilátok megvalósítani! 





Hozzávalók:  2 adaghoz

  • 10 db óriás kagyló tészta
  •   1 doboz füstölt kagyló 
  •   1 db uborka
  •   1 db sárgarépa
  •   csipet fehér bors
  •  1 tk dijoni mustár 
  • 10 szem kapri bogyó
  • kevés citromlé
  • só a tészta főzéshez, és a zöldséghez 
  • frissen őrölt fekete bors tálaláskor
  • extra szűz olíva olaj 
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 1 marék saláta a díszítéshez





A zöldségeket megtisztítom, lereszelem, sózom, majd félreteszem. A tésztának vizet forralok, amikor forr megsózom. Közben felbontom a kagylót. A zöldségeket kicsavarom egy kis tálba, azután ízesítem a citromlével, borssal, olíva olajjal, hozzáadom a capri bogyókat, kevés dijoni mustárt, a petrezselymet, és jól összekavarom, majd ezzel a keverékkel betöltöm a tésztákat. Tálaláskor olívaolajjal és csili szósszal meglocsolom., és adok hozzá egy kis zöld salátát.