Mostanában péntek a kenyér sütés napja, az én iratomban.
Május elejéhez csodás nyári meleg van, ezért könnyű salátára gondolok
vacsorára. Egy árva avokado napok óta szoba hőmérsékleten várja a sorsát, éppen
jó lesz egy kis salátához. Gyorsan elkészítem az öntetet, és mire kisül a
kenyér már hátra is dőlhetek. Ezt szeretem, könnyű és gyors!
Hozzávalók- 2 adag
Saláta
- 1 db érettebb avokado
- 20 dkg kínai kel, de lehet jég saláta
- 3 dkg Tv vagy kaliforniai paprika
Öntet
- 1 kis poharas joghurt vagy kefir / én házi kefirt használok /
- 1 ek. olaj féleség / szőlőmag olaj van kéznél/
- 1 fél gerezd fokhagyma
- pici só, őrölt fehér bors
- csipet cukor
Elkészítés
A kínai kelt és a többi zöldséget nagyon vékonyra szelem.
Azt gondolom bármilyen salátával és zöldséggel helyettesíthetném az összetételt,
de most így alakul.
A lényeg az érett avokado, azt gyorsan lehámozom, de ki is
kanalazhatnám a héjából ha félbevágnám. Most így esik kézre. Szeretem az
avokado magot, ezért megtisztítom, és
egy ideig megőrzöm.