2012. szeptember 17., hétfő

Paprika krém paradicsom paprikából



Kaptam egy egész rekesz paradicsom paprikát, de apróbbak, ezért gondoltam, hogy egy kicsit segítek magamon, hogy könnyebb dolgom legyen. Paprika krémet készítek, mert káposztám nincs, hogy megtöltsem. Neki is látok.

Hozzávalók:

  • 150 dkg sült paprika hús
  •     2 ek tengeri só
  • 3 cl balzsamecet
  • 1,5 dl olíva olaj

A paprikák elég kicsik voltak, így kicsumáztam, kimagoztam, félbevágtam, és így dugtam tepsiben a sütőbe.
A sütés 180 fokon kb.1 órát vett igénybe. Majd hagytam kihűlni, és csak ezután távolítottam el a héjukat. A magokat már sütés előtt, a mosásnál szinte mindet eltávolítottam. Ha egy kevés héj marad rajta szerintem semmi gond!
A megtisztított paprika húst lemértem, 1,5 kg volt + 1 dl a paprika olaj, ami kisült belőle, szűrőn át azt is a robotgépbe csorgattam.
Ekkor hozzáadtam a sót, balzsamecetet, és az olíva olajat. Cukorra nincs szükség, mert annyira édes a paprika.  Pár perc alatt krémessé vált, és már mehet is a csírátlanított üvegekbe, majd rögtön ki is dunsztolom, mert elég könnyen megromlik. Már jártam így korábban.
Most nem készítek új fotót, a régit használom, mert rohanok!
Nagyon finom lett!

 Felhasználási javaslat: 

A blogban már egy pár receptet ajánlok, de főzéshez is kiváló, kellemesen lágyítja a zöldségeket. Egy finom petrezselymes rizshez, bulgurhoz, köleshez is hozzá lehet adni.
Finomabbá tesz egy sonkás toastot, ha vaj helyett  paprika krémmel kenjük meg, az egészségre gyakorolt hatásáról már nem is beszélek!
Ajánlom sültek mellé is, húsgolyók, roston, rácson sütött húsokhoz. Tényleg nagyon egészséges!!