Rakott, rakott és rakott! Ha kevesebb időt venne igénybe az elkészítése, azt hiszem sűrűbben állnék neki elkészíteni ezeket a fajta finomságot, mert igazán izgalmas húsos és hús nélküli változatuk is.
Sokféle íz, mely a végén harmóniába áll össze, mert ugye ez így működik, ha eléggé hiszünk magunkban! Szuper nyári vagy téli étel!
QUINOA a szuper nyersanyag
Hozzávalók: 4 adaghoz
- 4 ek quinoa
- 1 pici só a főző vízbe
ragu
- 1 db cukkini
- 2 db tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb paradicsom
- 1 ek finom zsiradék a zöldségek párolásához
- kevés reszelt parmezán
- 1 maréknyi reszelt sajt, de elhagyható
- újhagyma, petrezselyem, bazsalikom
- őrölt fehér bors
- 1 ek. szőlőmag olaj
Elkészítés
A zöldségeket megmosom, lecsepegtetem, majd nekilátok a felszeletelésnek, amit kivételesen más módon teszek. A cukkinit hosszában szeletelem, és így teszek a paprikákkal, hagymákkal is, forró olajban kicsit megpirítom őket, közben sózom, borsozom, sőt 1-2 csepp friss citrom levet is csepegtetek rá. Mielőtt megégne félrehúzom és rögtön besorakoztatom a felét egy kis tepsibe.Jól megszórom petrezselyemmel és aprított bazsalikommal, parmezánnal.A quinoat leöblítem, sós vízben megfőzöm, ez kb. 15 percet vesz igénybe, majd leszűröm, és ráborítom a zöldségekre, szépen elsimítom. A tetejére teszem a felkarikázott paradicsomokat, teszek 1-2 szelet paprikát, még egy kis zöld fűszer, egy kanál finom szőlőmag olaj, és irány a 190 fokra előmelegített sütő.
Még nyersen a tepsiben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése