Finomabb, mint a kép alapján el lehet képzelni! Így a nyár vége felé még sokszínű a zöldség paletta, így nem okoz gondot azokkal a zöldségekkel elkészíteni, amelyeket szeretünk, és nem lesz egyhangú.
Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes zöldség / én padlizsánt, paprikát, cukkinit, patisszont, paradicsomot teszek bele /
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- kevés őrölt fehérbors
- egy pár csepp Tabascot is teszek bele
- csipet oregano
- csipet bazsalikom, ha van friss jobb ízt hoz
- só ízlés szerint, ha sósabb a sajt akkor kevesebb sót tegyünk a zöldségekre
- 8-10 szem olívabogyó
- 2 dkg parmezán
- 6 dkg vegyes sajt
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, tisztítom, majd nagyobb darabokra vágom, és egy kicsit lesózom.A felforrósított serpenyőbe fajtánként sütöm meg a zöldségeket, de ropogósra hagyom, mert később még a sütőben is eltöltenek egy jó 15 percet, így fognak a sajtokkal összeérni az ízek.
Amikor megsültek a zöldségek, akkor szép sorjában lerakom egy kis tepsibe őket. Egy sor zöldség után jön a sajt, majd újra a zöldség , végül sajttal fejezem be. Az olívabogyókat a zöldségek közzé helyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése