Néha találkozom olyan emberrel aki elkerüli a libamáj fogyasztást, de ez nem én vagyok.
Ma egy kedves ismerősöm kérésére sütöttem libamájat, mert ő kifutott az időből pedig tervei közt szerepelt a máj is. Boldogan megsütöttem, mert gyarló módon már a fotózás lehetősége / nem az evés/ jelent meg lelki szemeim előtt. Gyorsan kibicikliztem a piacra, hogy a friss hagymát, paprikát, paradicsomot megvegyem, de előtte betettem sülni a májat a sütőbe.
A paprikás salsa, amivel a napon szárított paradicsomokat megtöltöttem már kész volt, a zöldségeket gyorsan összevágtam, mint látható nagyobb darabokra.
A töltelék: legalább 3 árnyalatú paprika, lila hagyma, petrezselyem, olíva olaj, balzsam krém, himalája só
Hozzávalók a máj sütéséhez:
- hízott libamáj
- liba zsír
- vöröshagyma
- fokhagyma
- újhagyma
- szemes bors
- W.szósz
- só
A májat kevés sóval bemasszírozom, inkább sózzák meg a fogyasztáskor, ha igénylik, mint emiatt legyen kemény.
Az összevágott sózott zöldségeket elfelezem, az egyik felére ültetem a májat a tepsiben, majd megszórom a maradék zöldséggel, borsot dobok rá, és a zöldségek másik felével beborítom, mert az alufóliát elhagyom a tetejéről.
Ez a kemencében sült libamáj finom kenyérrel egy csodálatos kulináris élményt nyújthat az embernek, de a libazsíros kenyér sem elhanyagolandó!
húsgombócomat egy zsíros kenyérért)))
VálaszTörlésKöszi!Jó is az néha!Én még ezen nőttem fel!Szuper a blogod, gratulálok!
VálaszTörlés