A húgoméknak szeretnék kedveskedni ezzel a fehér kenyérrel, és ez a tótkomlósi kenyérliszt csoda finom megsütve, ezért most ezt választottam. Azért kicsit dobtam rajta egy pár fajta maggal!
Hozzávalók: 3 db 50 dkg-os kenyérhez
Kovász
- 2 dkg friss élesztő
- 7 dl meleg víz
- 50 dkg fehér kenyérliszt BL80-as
Letakarva 24 órát pihentetem.
Kenyérhez
- A minimum 24 órás kovász
- 50 dkg kenyérliszt
- 2,4 dkg só himalája só
- 10 dkg vegyes mag /napraforgó, len, szezám, aszték zsálya, tök, stb./
Ebben a melegben azért nem árt figyelni, mert gyorsabban megkel a tészta.
A kelesztet kenyeret 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem és 180-fokon sütöm 70 percig.
Ha megsült magától kifordul a formából, de kopogtatással is meggyőződhetek az állapotáról, ha kongó hangot ad akkor biztosan átsült.
Fa rácson hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése