Nagyon kedvelem a krémeket, pástétomokat, és az olyan finomságokat, amelyeket úgy lehet fogyasztani, hogy a társalgást nem zavarják, mert már előre el tudom készíteni, és csak az asztalra kell helyeznem, mikor a vendégek megjönnek. Ilyen ez a csirke májból készült finomság is, de javaslom nyáron ne csináljunk túl nagy adagot, vagy rögtön készítsük a kis dobozokat, hogy el tudjuk ajándékozni. Én ezt szoktam tenni!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke máj
- 2 ek. olíva olaj, vagy más zsiradék
- jó csipet majoránna
- 10 dkg tisztítatlan vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kevés Worcestershire szósz
- 1 dl sűrű tejszín
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A csibe májról eltávolítjuk az ereket, és egyéb oda nem való kis darabokat. Vigyázunk, hogy az epe semmiképpen ne maradjon rajta, mert attól keserű lesz az étel. Megmossuk, és jól lecsepegtetjük.A hagymákat összevágjuk, de fölösleges nagyon apróra, mert úgyis összedolgozzuk krémesre az egészet.
Egy lábasba beledobom a felforrósított olajra a hagymát és 1-2 percig így kavargatom, azután ráborítom a májat, és fűszerezem. A főzési idő megközelítőleg 25 percet vesz igénybe, de közben ellenőrzöm, hogy le ne égjen. Mielőtt ez megtörténne hozzáadom a tejszínt. Ha alacsonyabb fokozaton párolom, akkor könnyebb a dolgom. Kettőbe vágva megnézem, hogy átsült-e, ha igen, félrehúzom, majd kis hűlés után összeturmixolom.
Kis üvegekbe töltöm, és kihűlés után azonnal a hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése