Isteni vitamin bomba, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 10 db kápia paprika
- 1/2 cs petrezselyem zöld
- 2 gerezd fokhagyma
- annyi olíva olaj, hogy ellepje
- kevés só
- fokhagymás borecet egy kevés
Elkészítés :
A paprikákat megmosom, és letörölgetem, majd a sütő rácson megsütöm 170-180 fokon.Amikor kihűlt, óvatosan lehúzom a héját, a magokat eltávolítom, majd leöblítem, hogy biztosan minden magtól megszabaduljunk.
A többi hozzávalót összekeverem, és finom sós-savanykás határozott ízű öntetnek kell lennie a végeredménynek. Néha gondolok egyet, és még egy pici cukrot is teszek bele, attól függ mihez készítem.
A hűtőben hagyom összeérni.
Előételnek is fogyasztható grissinivel, pirítóssal, friss bagettel.
A legnépszerűbb a roston húsokhoz a kerti partik alkalmával. Nagyon egészséges saláta.