Kedvelem ezt a kekszet!
Egyszerű az elkészítése, az ízéről nem is beszélve! Hosszú ideig eltartható ropogós keksz,de ha puhábban szereted, helyezd fém tároló dobozba, és biztosan megpuhul!
Hozzávalók- 90 dkg kekszhez
- 30 dkg liszt , használj Dr.* Kalmár tönköly lisztet, ha teheted
- 10 dkg rétesliszt, ebből is a Dr.* Kalmár félét tudom ajánlani, meglepően magas a beltartalma
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor,szőlőcukor, xilit,stb.
- 1 cs. vaníliacukor
- 10 dkg kandírozott narancs kocka
- 5 dkg narancs lekvár
- 1 db tojás sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg zabpehely
- pici só
Készítés
A szoba hőmérsékletű hozzávalókat szépen sorban összedolgozom,majd 1/2 órára a hűtőbe teszem.Sütőpapírral ellátott tepsire adagoló kanállal kb. 2 dkg-os tésztákat adagolok egymástól egyforma távolságra, azután lefedem sütőpapírral ,és egy másik tepsivel annyira nyomom le, hogy keksz laposságúak legyenek. Ha kell kicsit igazítok rajtuk, majd irány a sütő.
Egy másik alkalommal így sikerült !