Gyorsan elkészíthető ételt szeretnék, mert programom van, és sietnem kell! Erre a könnyű és finom tésztára gondolok! Irány a mélyhűtő, mert először a tenger gyümölcseit hozom formába a főzéshez!
Nagyon kedvelem ezt a durum pillangó tésztát egy ilyen raguhoz, mert kellően megtapad rajta a szaft, és könnyebben kezelhető, mint a hosszú tésztát. Kisebb a kockázat, hogy leeszi magát az ember!
Hozzávalók:
- 40-45 dkg tenger gyümölcse
- 30 dkg durum tészta
- 1 jó minőségű paradicsom konzerv
- 3 szem friss paradicsom kockázva / sok szafttal szeretjük/
- 3-4 gerezd fokhagyma / mi imádjuk, így 5-öt teszek bele/
- só ízlés szerint, és egy csipet cukor
- 2 ek olívaolaj
- csipet bazsalikom
- 1 dl víz
- igény szerint csili
- aprított petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A főző vízzel kezdem, így mire kész a ragum, a tészta is éppen megvan! Bő sós vízben teszem fel főni, al dente készítem, mert mi így szeretjük!
A raguhoz egy 23 cm-es serpenyőt veszek, majd loccsantok bele egy kevés olíva olajat, kicsit hagyom felforrósodni, csak ekkor teszem bele a felkarikázott fokhagymákat. Sok időt ne töltsünk vele, csak aprítsuk össze a fokhagymát, úgy ahogy sikerül, mert itt megengedett az elnagyolás, egy rusztikus ételről van szó!
Bírjuk ki, ahogy egy kevés ideig serceg, de megégetni már nem szabad, a paradicsomot adjuk hozzá, majd sózzuk, pici cukor, bazsalikom, ha van friss, az szuper, de a szárított is megfelel. Összeforralom, közben egy kis vizet öntök hozzá, hogy megfelelően szaftos maradjon.
A tenger gyümölcsét átmosom, és jó alaposan lecsepegtetem, meg is nyomkodom, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne. Amikor érzem / kb 10 perc/, hogy kezd összefőni a ragu, megkóstolom, majd hozzáadom a tenger gyümölcsét, amivel már csak pár percig forgatom, hosszabb idő után elkezdene megkeményedni a hús. A ragu készítés közben van elég idő a tészta kifőzéséhez. így most hozzákeverem a raguhoz. Kevés olíva olajjal meglocsolom, csilivel, petrezselyem zölddel megszórom, és irány a tálalás! Ízlés szerint sajttal megszórhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése