Finom elegáns sütemény, és szerintem, elég könnyű elkészíteni. Most én is nekifutok, így az ünnepek táján.
Kérlek a hozzávalók elolvasása után ne dobd el a lehetőséget, hogy elkészítsd ezt a süteményt, mert a fogyasztóidat sem a mák, sem a sütőtök nem fogja zavarni!! Imádni fogják!
Hozzávalók: 6-8 személyre
Tészta:
- 1 db kanadai sütőtök
- 10 dkg liszt
- 1 tk mézeskalács fűszer keverék
- 1 ek darált mák
- 1 kk szódabikarbóna
- 20 dkg barna cukor
- 3 egész tojás
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 2 szem narancs
- 5 ek cukor
- fél dl víz
- kevés szőlőcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A tököt mosás után 4 darabra vágom, sütő papírral ellátott lemezre helyezem, majd sütőben 180 fokon megsütöm, sülét után pürésítem. Közben a tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tök pürét, és ezt követően a száraz hozzávalókat. Sütő papírral ellátott lemezre simítom, majd 180 fokon, alsó rácson sütöm kb. 12 percig. Amikor megsült rácson hagyom kihűlni.Amíg a tészta sül elkezdem a krémet. A narancsokat alaposan megmosom, majd vékony csíkonként meghámozom.A narancsok levét kifacsarom, majd kis lábasban, közepes lángon felfőzöm a fél deci vízzel és a cukorral. A kikeverem a mascarponet, hozzáadom a megfőtt narancsos masszám 2/3 részét, lazán összekeverem, ez lesz a tölteléke a tésztának. A félretett 1/3 résszel díszíteni fogok.
A tésztáról óvatosan lehúzom a papírt, majd a krém 2/3 részét egyenletes rákenem, ezután feltekerem.
Ekkor jön a díszítés. A maradék krémet a tetején elosztom, majd a félretett narancsos masszával ugyanezt teszem.
Kicsit hagyom pihenni, mielőtt elkezdem felszeletelni. Recés kést ajánlok a szeleteléshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése