Gondoltam, hogy valami könnyű, de laktató ételt készítek, mert nagyon éhes vagyok: Megpróbálok az egészséges kereteken belül maradni, ha tudok. Talán most sikerül!
Hozzávalók:
- filézett csirkemell
- kockázott sütőtök
- leves spenót
- só, őrölt bors
- morzsolt kakukkfű
- színes paprika csíkok
- olívaolaj
- vaj
- Nigella mag
- chia mag
- amarant mag
- pár csepp citromlé
- 1 csipet cukor a spenóthoz
- 1 ek tejszín a spenóthoz
Elkészítés:
1. lépés: A sütőtököt felkockázom és a sütőlemezre rendezem, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom, egy kis kakukkfűvel megszórom, majd az egészet összekeverem, és irány a sütő, mert ennek kell a legtöbb idő.2. lépés: a spenótot megtisztítom, majd megmosom, ezután jól kicsavarom, lobogó sós vízben blansírozom pár percig. Lehűtöm, és ismét kicsavarom. Egy serpenyőben olajat és vajat / fele-fele arányban/ forrósítok, majd beledobom a fellazított spenótot, pár percig keverem , kevés sóval , fehér borssal ízesítem, kevés citromot facsarok hozzá, végül 1 ek tejszínt. Fedő alatt megpuhítom, de nem főzöm szét!!
3. lépés: a hús elkészítése, amit azzal kezdek, hogy megformázom, a felesleges részeket eltávolítom, majd egy serpenyőben olívaolajat forrósítok, és ebben megsütöm a húst, de mindezek előtt paprikát aprítok, a pirosat kisebb darabokra, mert ezt is a hússal együtt sütöm meg.
Mikor mindhárom összetevő kész, akkor jöhet a tálalás a képen látható módon. Azért készítettem róla ennyi fotót, hogy jól látható legyen minden résztvevő! Megéri elkészíteni, mert nagyon jó összhangban van az étel.
A magok elhagyhatóak, de én imádom őket!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése