Amikor éhesebb a család, akkor javaslom ezt a receptet, és igazán meglátják, hogy mindenki jól fog lakni, és még a húst sem hiányolják! Szuper jó fogás!
Természetesen a spenótba tehetnek több tejszínt, hogy népszerűbb legyen.
A zöldség fasírt receptjét a blogban megtalálják, most nem írnám le még egyszer.
Hozzávalók: 4 adaghoz
A köret receptjét 4 adagra adom
Burgonya püré :
- 1 kg burgonya
- 6 dkg meleg vaj
- só
- 3 dl forró tej/ finomabb, de drágább tejszínnel /
Spenót:
- 30-40 dkg friss spenót
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. zsiradék/ vaj vagy olíva olaj /
- 1 pici fekete őrölt bors
- 1 dl tejszín
- 1/2 zabpehely liszt
- pici cukor
Elkészítés:
A burgonyát vékonyan meghámozom, és nagyobb kockákra vágom. Én mindig egy vizes tálba aprítom, hogy ne kezdjen el bebarnulni. Amikor ezzel megvagyok, egy lábasba beleborítom a kockázott burgonyát, és rá annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje. Sózni csak akkor szoktam, amikor már felforr.Addig a spenótot jó alaposan megmosom, és ha nem bébi spenót, hanem egy kicsit öregebb, akkor a vastagabb szárakat letépkedem. Mikor jól lecsepegett, akkor egy nagyobb serpenyőbe zsiradékot forrósítok, beledobálom a karikázott fokhagymát, és szinte rögtön utána a spenót leveleket. Hagyom, hogy kiengedje a levét, ezért megsózom. Ha jól összeesett akkor szinte kész is. Ezután géppel összeaprítom, és hozzáadom a tetszés szerinti tejszínt, és valamilyen pelyhet, esetleg ha lisztet használ , akkor úgy 1 kanál lisztet, és végül egy kis vajjal lágyítom. Krémes, finom mártást kell kapnom. Ha kíván egy kis sót, cukrot, adjuk meg neki. Mindenki másként ízesíti a spenótot.
Megfőtt a burgonya, gyorsan leöntöm róla a főzőlevet, magára hagyom 1-2 percre, amíg a tejet megmelegítem, és azután a vajjal együtt hozzáadom a burgonyához. Vagy géppel, vagy burgonyanyomóval krémesre alakítom, majd ízesítem. Ha túl sűrű lenne, akkor még adok hozzá egy kis meleg tejet, vagy tejszínt-
A zöldségfasírtot rengeteg variációban tálalható, én most ezt választom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése