Imádom a leveseket! Ez is az egyik kedvencem, gyermekkoromat idézi, mert az anyukám nyaranként rendszeresen készítette, és én imádom! Nem sok támogatóm van ebben a kérdésben, de én tántoríthatatlanul főzöm, kínálgatom, hátha rokonlélekre akadok. :-)
Hozzávalók: 4-5 adaghoz
- 1 fej saláta
- 1 ek finom olaj
- 1 tk só
- pici cukor
- ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl vagy író
- 1 csapott kanál zabliszt
Elkészítés:
A fazékba öntök egy kevés olíva olajat, majd felforrósítom, és csak most borítom bele a felkarikázott fokhagymát. Pár pillanatig kavargatom, hozzáadom a megmosott, összetépkedett salátát. Keverem egy kicsit, majd felöntöm 1, 5 liter meleg -vagy hideg vízzel. Én a vízforralóban melegítek, így gyorsabban kész az étel, de a hideg is tökéletes. A salátát alaposan mossuk meg, mert a permetet el kell távolítani róla.Sózom, borsozom a levest, ezután lefedem, és amíg megfő magára is hagyom, ami kb. fél óra lesz.
Ha megpuhult a saláta gyorsan elkezdem a habarást, ami most abból áll, hogy a tejfölt összekeverem a zabliszttel,teljesen csomómentesre próbálom, még egy kis vizet öntök hozzá, de úgy látom ma nem vagyok toppon, mert a tökéletestől elmarad! Most öntök bele egy kis ecetet. Kellemes savanykás ízre törekszem, ezért a kis cukor nem hiányozhat belőle, ezzel fog egyensúlyba kerülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése