Túlzásba vittem a répa vásárlást, így valamit kezdenem kell ezzel a mennyiséggel. Arra gondolok, hogy egy kis zellerrel, finom fűszerekkel kellemes szendvics krémet készítek. Így is teszek, de túl sok a répás krém, ezért betöltöm egy kis tésztába, az nem lehet nagyon rossz megoldás, mivel a tésztát imádom.
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg tönköly teljes kiőrlésű
- 5 dkg kukorica liszt
- 3 db tojás
- annyi víz amennyit még felvesz a tészta
- pici só
Töltelék:
- gyenge sárgarépa
- új zeller
- kurkuma
- fokhagyma
- petrezselyem
- zsálya
- olíva olaj
- őrölt fehér bors
- vaj
- só
Elkészítés:
Az átszitált lisztet összegyúrom a tojásokkal és annyi vízzel amennyit felvesz. Kellemes, nyújtható tésztát kapok, picit pihentetem. Először nyújtófával kinyújtom ameddig tudom, és csak ezután engedem át a tészta gép legkisebb fokozatán. Az egyik felét egyenlő közönként megtöltöm a töltelékkel, a másik felét csak ráborítom, de előtte tojás sárgájával megkenem a széleket, hogy ne nyíljanak szét főzés közben, de kézzel is megnyomkodom a töltelékek körül, hogy biztos legyen a dolog.A tészta főzővizet felteszem a tűzhelyre, hogy addig forrjon mire befejezem a tészta töltést. Megpróbálom egyforma kockákra vágni derelyevágóval, ez nem az erősségem!
Ha forr a víz egy kanál sót dobok bele, majd óvatosan a tésztákat, és fedő alatt magára hagyom őket egy pár percre. Ha feljöttek a víz tetejére szinte rendben is a dolog, de azért még egy kicsit rotyogtatom őket.
Leszűrés után azonnal tálalom. Csak zsályás,sós, petrezselymes vajat locsolok rá, de jó bőven. Persze egy pár falat után a parmezán sem marad el, azzal is megpróbálom! Tiszta, finom ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése