Ilyen kánikulai melegben általában nincs kedvük az embereknek mindennap főzni. Ezért a legpraktikausabb, ha már egyszer nekiketdünk egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, és több módon beállítani a családi étkezésekbe. Ez a saláta is egy ilyen példa.
Használható: szendvicsnek
tésztákhoz
köretnek
húsokra ragunak
salátaként kenyérrel
és nem utolsó sorban előételnek egy pár saláta levéllel
Hozzávalók:
- 2 kg cukkini / öregebb /
- 1 dlolíva olaj
- 1 csipetőrölt fekete bors
- 1 ek. dijoni mustár
- bazsalikom
- petrezselyem
- oregano
- 2 -3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- balzsamecet
- 2 db piros tv. vagy kaliforniai paprika
- pici méz
- tengeri só
A cukkini héját zöldség tisztítóval csíkokban eltávolítom, de néhány vékonyabb csíkot rajta felejtek, ettől mutatósabb lesz! Azt el is felejtett
Hosszában kettőbe vágom,majd kivájom a belsejét, azután egyforma cm-es csíkokra vágom a képen látható módon, és már mehet is a tepsibe. Az összes cukkini felaprítása után következik a fűszerezés. ami a következőkből áll. A friss zöld fűszereket tetszés szerinti mennyiségben összeaprítom, majd ugyanezt teszem a paprikával is. A hagymát én ebben az esetben darálom, így jobban rá fog tapadni a cukkini darabokra. Bőven meglocsolom olíva olajjal, az egészet összekeverem, és már meg is támadom vele a 190 fokra előmelegített sütőmet. Nem kell rá fólia, mert akkor főni fog, és nem sülni a zöldségem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése