Annyira szép formájú patisszont találtam, hogy rögtön arra gondoltam, hogy megtöltöm.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált szárnyas hús
- 1/2 ek olíva olaj
- 3 dkg vöröshagyma
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa reszelve
- 1 csipet római kömény
- pár szál petrezselyem zöld
- 1 ek tejföl
- 2 ek olíva olaj
- 60 dkg parázs burgonya / apró új burgonya /
- 1 kk só
- 1 ek olíva olaj ezt öntöm a burgonyára
Elkészítés :
A patisson héját eltávolítom, majd a felső 1/4 részénél keresztbe vágom, ezt a kupak részt később visszahelyezem, mint a képen is látható, de előbb a belsejéből eltávolítom a magrészeket, és megtöltöm a töltelékkel.Egy serpenyőbe kevés olajon megpirítom az aprított hagymákat a hússal, melyet közben meg is fűszerezek.
Addig párolom, amíg ki nem fehéredik a hús, a legvégén az 1 szál reszelt répát is beleszórom, és összekeverem. Kész a töltelékem.
A patisszont Lobogó sós vízben abálom 10 percig, majd lecsepegtetem.
Miután lecsepegett megsózom egy kicsit a belsejét, és beletöltöm a tölteléket, majd egy kanál tejfölt a tetejére, és ezután már csak a kupak részt helyezem rá.
Én megdíszítettem egy kicsit, hogy mutatósabb legyen, de ez nem kötelező! Köré szórom a megmosott apró burgonyát, amit korábban már egy kis sóval és olíva olajjal átforgattam.
Finom szaftos lesz!