Finom, szaftos muffin a teljes kiőrlésű liszt ellenére, feltétlen meg kell kóstolni! Én meg is tettem / az hiányzik/, nem bírtam ki a fotózásig!
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12,5 dkg szőlő cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. kakaó por
- 1 db tojás
- 1/2 tk. szóda bikarbóna
- 2,5 dl tej
- 8 dl olaj
- 8-10 dkg étcsokoládé
- 2 db banán
- vagy 1 üveg meggy befőtt
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverem egy edényben. Egy másikban a tojást a cukorral habosra keverem ,majd hozzáadom a tejet és az olajat,csak ezután elegyítem a lisztes anyagokkal. A legvégén az összeaprított banánt, majd a csokoládé pasztillát,mert most nekem ez van. / ha meggyel szeretném akkor a meggyet lecsöpögtetve adom hozzá, de 1 banán, fele meggy is működik/ A muffin formában elhelyezem a muffin papírokat és ekkor töltöm meg a nyers tésztával úgy 3/4 részig. A sütőt közben felmelegítem 190 fokra, és beleteszem a formát egy rácsra helyezve, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütöm. Nem nyitogatom közben az ajtót. Ha mégis kíváncsi lennék,akkor ezt csak a 20. perc körül tenném, és tű szúrással ellenőrizném,hogy hogy áll.