Az eredeti receptben sima liszt szerepel,de én rendszeresen teljes kiőrlésűvel készítem, és működik.
Klassz keksz,mert sokáig eltartható. Dobozba helyezve puha marad.
Kanállal tedd,de ha van fagylaltos kanalad azzal egyszerűbb, gyorsabb és egyformábbak is lesznek a kekszeid.
Ugyan az a recept csak a mazsola helyett kókusz reszeléket tettem bele.
Klassz keksz,mert sokáig eltartható. Dobozba helyezve puha marad.
Tészta- 1kg kekszhez
- 250 g zabpehely
- 200 g nád cukor
- 250 g vaj vagy margarin amelyiket használod
- 150 g mazsola / túl száraz egy kis citromlében vagy vízben puhíts,de nem túlságosan!
- 170 g teljes kiőrlésű liszt, vagy használhatsz simát is
- 10 g fahéj
- 10 g sütőpor
- 2 db kisebb tojás /próbálj meg házi tojást vásárolni /
- pici só
- ízlés szerint tehetsz bele rumot is,de én ki szoktam hagyni.
Kanállal tedd,de ha van fagylaltos kanalad azzal egyszerűbb, gyorsabb és egyformábbak is lesznek a kekszeid.
- Sütő papírral ellátott lemezekre helyezd és süsd.
- Sütés: kb 175 fok
- Sütési idő : kb 15 perc - ha lágynak találod ne ijedj meg kihűlve pont jó lesz.
Ugyan az a recept csak a mazsola helyett kókusz reszeléket tettem bele.