2012. május 19., szombat

Vegan desszert




 Szuper édesség, ahhoz képest,hogy vegan! Glutén,tej,liszt,cukor mentes.Nem kell ám megijedni tőle!  Szuper finom és szinte korlátlan ideig eláll jól tárolva.A lányom találta ezt az édességet külföldön, és szerencsénkre / most már a tiedre is/ elég szemfüles volt ahhoz,hogy az oldalán észrevegye az összetevőket, nem mintha nem nézné meg mindig mielőtt megveszi! Természetesen rögtön ki kellett próbálnunk, és mondhatnám bevált!!
Én ezt a képen lévő formát találtam neki, de kis rudakat is készíthetsz, és alufóliába,mint egy szalon cukrot formázhatod, vagy csak hagyod simán, ha azonnal fogyasztásra kerül.

Hozzávalók:- 1 kg -hoz

  •  40 dkg datolya
  •  40 dkg sótlan kesudió / ha sósat kapnál akkor többszöri öblítéssel most le a sót róla/
  •  14 dkg mazsola
  •    5  dkg csokoládé
  •  1-2 cl narancslé
Az összes hozzávalót dolgozd össze robot géppel /apríts /, de ne teljesen krémesre! Szerintem finomabb akkor,ha apró darabok vannak benne és rágni kell egy kicsit, mintha teljesen pépes és felragad a szájpadlásodra. Ha véletlen nem állna össze még 1-2 csepp narancslét tehetsz hozzá.
Boríts ki egy tálba és olyanra formázd amilyenre szeretnéd, vagy csinálj ilyen 1 dkg-os kis golyókat mint én.
Ne ijedj meg ha  fényes lesz a kész masszád, a növényi olajoktól van,de formázás után, a pihentetésnél el fog tűnni!
A masszát borítsd ki egy tálba és formázd olyanra amilyenre szeretnéd, vagy csinálj ilyen kis golyókat,amilyeneket a képen látsz.