Imádom a babos, káposztás leveseket, nem tudom ti hogy vagytok ezzel a dologgal?
Különösen télen, a nagy hidegben, egy ilyen, sokáig melegen maradó levest kanalazni csoda dolog!
Nem szabad visszariadni a babtól, káposztától, a megfelelő fűszerezéssel sokat segíthetünk a könnyebb emészthetőségén!
Hozzávalók: 3-4 adaghoz
- 1 doboz konzerv fehér bab, vagy reggel beáztatott száraz bab
- 2 db répa
- 1 nagy szál gyökér
- petrezselyem zöld
- 1 db zeller, és zeller zöld, ha akad kéznél
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1,5 ek olaj, ha a végén soknak tűnik, le tudjuk szedni, de a zöldségeknél fontos az íz kioldásához
- 1 ek házi paprika krémet is adok hozzá
- 1 dl paradicsomlé
Az olajat egy kisebb fazékban felforrósítom, majd a bab kivételével beleborítom a zöldségeket, sózom, akár most borsozhatom is, majd lassú tűzön megdinsztelem a zöldségeket. Mielőtt leégne ráborítom a leöblített babot. Ezzel is hagyom egy pár percig párolódni, majd a forralóban melegített vízzel felöntöm. Én 1 liternyi vizet szoktam hozzáadni, de később még, ha sűrűnek találom, akkor öntök hozzá. Szeretem , ha sűrű! Sok-sok csilivel tálalom!
Ha még laktatóbb levest szeretnénk, akkor javaslom, hogy 1-2 szem burgonyát is főzzünk bele egészben a levesbe, és azt összeturmixolva, sűrítésként alkalmazzuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése