2012. május 19., szombat

Paprika krém házilag

   
                            
                                     

Tegnap a piacon paprika dömping volt, így sikerült szuper áron kaliforniai paprikát vásárolnom.
Biztosan mindenkivel előfordult már / vagy mégsem /, hogy jó ideje többször arra gondol ,hogy milyen jó is lenne enni....
Így voltam én is a paprika krém levessel!  Régebben készítettem ajvarból, de most ehhez nem volt kedvem. Így kapóra jött az árzuhanás!
Vettem is egy pár nagyobb darabot gondolva a levesre, de előbb ugye a paprika krémet kell elkészítenem.

Hozzávalók
  •  4-5 db nagyobb kaliforniai paprika
  •   2 ek.olíva olaj
  •  1 kevés balzsam ecet koncentrátum,de lehet ecet is természetesen
  •  1 db kisebb chili ízlés szerint kierezve
  •  2 tk tengeri só vagy Himalája
  •  1 tk szőlőcukor vagy stevia
  •  pár csepp citromlé a végén
Elkészítés
Először  megmosunk, lecsöpögtetjük, esetleg töröljük és megsütjük a paprikákat. 160-180 fok közötti hőmérsékleten,de ha egyébként is sütök valamit / ha nem édes/ gondolkodás nélkül hozzáteszem.
A paprika sütési ideje kb. 50-perc, ne hagyjuk túl sülni, mert akkor kesernyés lehet a krémünk. Ha kihűlt óvatosan fejtsük le a héját, távolítsuk el a magokat, és azután helyezzük a robot gépbe, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, dolgozzuk ki krémesre. Kóstoljuk, és ha szükséges még ízesítsük. Kész az isteni házi paprika krémünk! Ugye nem is olyan ördöngösség?
A képen látható 2 kis üveget sikerült megtöltenem, de egy kevés kimaradt, és ekkor jött az ötlet,hogy a csirkés szendvicseimet így gazdagítom. Próbáld ki! Majonéz helyett tökéletes, arról nem is beszélve,hogy mennyire egészséges ilyenkor nyár elején!      


                                                     



 Fűszer vajas csirkés szendvics spenóttal-uborkával házi tönköly kenyéren, és most még rázúdítottam egy kis  paprika krémet!
 Fejedelmi  uzsonnám lett!
 Ennek a csirkés szendvicsnek a leírását megtalálod több helyen, így most nem térek ki rá.
 Íme a paprika krém leves, a következő lépés!