A torta készítést dolgozó anyaként nem sikerült eleget gyakorolnom. Így utólag nagyon sajnálom! Sebaj, az unokámnál, majd bepótolom!
Viszont ajánlom minden anyukának ,mert örök emlék a szeretteinknek,hogy saját, házi, szülinapi tortát készítettünk nekik. Talán nem ezzel a formával próbálnám meg először,de a bátrabbak megtehetik.
Először felsorolom a torta készítés kellékeit:
Viszont ajánlom minden anyukának ,mert örök emlék a szeretteinknek,hogy saját, házi, szülinapi tortát készítettünk nekik. Talán nem ezzel a formával próbálnám meg először,de a bátrabbak megtehetik.
Először felsorolom a torta készítés kellékeit:
- 2 db 18 cm átmérőjű kapcsos torta forma, itt most szögleteset készítettem/
- 1 db ennél nagyobb tálca a tortának, de tányér is jó
- 1 db habverő /robot gép,kézi mixer, stb./
- 2 db tál a krémhez,habhoz,
- 1 db simító kanál a krémhez
- 1 db kicsi nyeles fém edény a csokoládé olvasztáshoz / rozsda mentes kávé kiöntő/
- 1 db kicsit nagyobb lábas, ebbe helyezzük a csokoládés edényt, így lesz víz gőz felett olvasztva
- 1-2 adagoló kanál
Tészta
- 250 g jobb minőségű étcsokoládé
- 8 db tojás
- 300 g nád, szőlő cukor,de ha a pénztárcád bírja,a nyírfa a legjobb
- 300 g mandula liszt, vagy őrölt te magad, úgy olcsóbbá teheted
Elkészítés
A csokoládét víz gőz felett felolvasztom .
Csokoládéhoz adom a tojásokkal és a cukorral habosra
kikevert masszát,és végül a mandula lisztet. 2 db szögletes szilikonos sütő papírral ellátott formába 2 felé elosztom a tésztámat és sütöm. A kihűlt lapokat kiborítom a formából és óvatosan eltávolítom róluk a papírt. Hőfok: 180 - lég keveréses,de ha nincs akkor alul-felül sütést ajánlok 170-fokon.
Sütési idő: 20-24 perc- javaslok tű próbát.
Nekem nincs szögletes sütő formám, így a kerek lapokat egymásra helyezem,majd recés késsel arányosan szögletesre vágom.
Nekem nincs szögletes sütő formám, így a kerek lapokat egymásra helyezem,majd recés késsel arányosan szögletesre vágom.
Töltelék
- 200 g csokoládé
- 250 -300ml tejszín