2014. július 21., hétfő

Nyelv saláta fűszeres dresszinggel



A címet olvasva sem kell elborzadni, mert isteni ez a saláta!! Kifejezetten nyári napokra ajánlom, mert a kellemes savassága üdítő a hőségben! Könnyű, üde, nagyon ízletes a nyelvnek és a fűszereknek köszönhetően! 



 Hozzávalók: 2 személyre

  • 1 db sertés nyelv / lehet marha is csak akkor duplázni kell a hozzávalókat /
  • só, babérlevél, szemes fekete bors a főzéshez
  • 2 db főtt tojás 
  • 30 db szeletelt kínai kel
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilhagyma
  • 1 db hegyes erős 
  • 10 db koktél paradicsom
  • 1 kevés fokhagyma, de elhagyható, csak én imádom!
  • 2 tk. vörösbor ecet
  • 1 kk. só, bors
  • 1 csipet sumag
  • csilis olajat használok
  • nigella mag ízlés szerint
  • szezámmag pehely tálaláskor
  • aprított petrezselyem



Elkészítés:

Először a nyelvet sós-babéros vízben puhára főzöm, majd hagyom hűlni, fél hűlésben könnyedén letisztítom a felesleges dolgokat a nyelvről. Kicsit sok a tisztítási veszteség, de megéri.Amikor idáig jutok, egy éles késsel szép vékony szeleteke vágok, majd egy kicsit félreteszem.
Elkezdem a saláta alapot összeállítani, ehhez megmosom és összevágom az alapanyagokat.
A fűszereket összekeverem az olajjal és az ecettel. Komoly ízhatásra van szükségem ehhez a salátához, mert a nyelv és a saláták elég sokat elvesznek a dresszing izéből a fogyasztásig. Úgy egy órát hagyom pihenni összedolgozás után a hűtőben.