Ez egy gyors, és pár napig hűtőben eltartható friss saláta. A kapor különleges íze, és a szezámok színe, állaga teszi különlegessé ezt a salátát.
Hozzávalók - 3-4 adag
- 50 dkg szeletelt káposzta
- 1 tk só a sózáshoz
- kb. 1,5 forró víz a forrázáshoz
Öntethez
- 1 csomag friss kapor
- 6 cl fehér borecet / én a saját kapros-fokhagymás ecetemmel ízesítem/
- 2 dkg cukor
- 1 ek. olaj / Olíva- vagy más semlegesebb olaj/
- 1 tk chili olaj- vagy szezám olaj
- kb. 1 dl vizet is tettem hozzá
- 1-1 dkg a fehér és a fekete szezám magból
- pici só ,ha még szükséges az egyensúlyhoz
A maradék összetevőket elegyítem egy kis edényben, természetesen meg is kóstolom. Először kicsit durvának tűnik,de a káposztával összekeverve jó lesz a végeredmény, főleg, ha lesz egy kis ideje összeérni.Különleges ízt ad a salátának a szezámolaj,de most én chili olajjal készítem.Szerintem majdnem mindenhez fogyasztható ez a vitaminbomba! Ilyenkor tavasszal már friss káposztából is lehet készíteni,akkor viszont elmarad a forrázás.