1. hűtött tejszín
2. kiolvasztott gesztenyemassza
3. szoba hőmérsékletű hozzávalók
4. kéz közelben a szükséges eszközök, és hozzávalók
START!
Hozzávalók:
- 3 tojás + 1 fehérje
- 6 ek cukor
- 3 ek víz
- 6 ek szitált liszt
- 1/3 sütőpor / 4-5 g/
- pici só
- KRÉM:
- 50 dkg gesztenyepüré
- ízlés szerint cukor
- 2,5 dl folyékony tejszín habosítva
- pici víz, hogy elég krémes legyen
- 1 tk rum, ha van otthon
Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom, 190 fokra állítom. A sütő lemezt előkészítem. Újabban szilikonos sütő lapot használok, de egy sütőpapírral ellátott lemez is tökéletes. Először a tojás fehérjét kemény habbá verem, majd félreteszem. A következő lépésként a tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverem, hozzáadom a vizet, picit sózom, és a sütőporos liszttel összevegyítem. Ebbe a masszába óvatosan belekeverem a felvert tojáshabot, 2-3 részletben adagolom hozzá, és egy irányban elegyítem.A sütőlapra egyenletesen felviszem, és irány a sütő, ez kb. 10 percet jelent. Majd kiveszem, hagyom egy kicsit hűlni.
A gesztenye masszát összetöröm, hozzáadok egy kevés tejet, ezzel krémesre keverem, és csak ezután a felvert tejszínt / amiből egy keveset félreteszek a díszítéshez/ , pici sót, rumot és így összedolgozom.
A piskótát lefejtem a sütőlapról , majd feltekerem, csak ezután töltöm meg. Kevés gesztenye masszát félreteszek a díszítéshez, a többivel megtöltöm a piskóta lapot. A piskóta töltésekor kihagyok 2 cm-t a végénél, így nem fog kifolyni a krém. Egyenletesen elkenem a krémet, majd feltekerem. Hűtőben pihentetem legalább 1 órát, csak azután díszítem. addig természetesen a díszítős anyagot is hűtőbe helyezem.
Nagyon éles késsel szeletelem.