A reform táplálkozás számomra azt jelenti pl.ennél a levesnél,hogy
elhagyom belőle a sűrítést, de a sok zöldség miatt garantált, hogy
könnyű és finom levest kapok. A zsiradék felhasználást fontosnak
tartom, anélkül nincs tökéletes leves! Természetesen egy finom olajjal
/petrezselyem, chili, kömény, fokhagyma / a végén is meglocsolhatod, ha
úgy érzed még valamivel fel kellene dobnod. A petrezselymet, citromot én
csak tálalás előtt teszem a leveseimbe.
A cél mindig az,hogy lehetőleg ne kerüljön a zöldség a hűtőbe.Én inkább az azonnali felhasználás híve vagyok, vagy hűvösebb helyen tárolom. Nálam a kamra nyáron is aránylag hűvös A leveseimben a zöldségeket nem főzöm szét, és 1-1 hozzávalóból készítem időnként a sűrítést. / lehet burgonya, répa stb./
Amikor megfőttek a zöldségek elzárhatod a tűzhelyet. Ha szükséges ízesíts rá, de a vegetát ne vedd a kezedbe! Egy idő után úgy is érezned kell az ízeket. Ha eddig vegeta faló voltál, adj egy kis időt magadnak! Nincs finomabb, mint a friss, ropogós zöldségek íze egy ilyen levesben!
A cél mindig az,hogy lehetőleg ne kerüljön a zöldség a hűtőbe.Én inkább az azonnali felhasználás híve vagyok, vagy hűvösebb helyen tárolom. Nálam a kamra nyáron is aránylag hűvös A leveseimben a zöldségeket nem főzöm szét, és 1-1 hozzávalóból készítem időnként a sűrítést. / lehet burgonya, répa stb./
Hozzávalók: -4 személyre -
- - 25- 30 dkg karfiol tisztítva / a gyengébb leveleket, és a tisztított torzsáját is ajánlom /
- - 2 szál sárgarépa / új répával a legfinomabb /
- . 3 dkg vöröshagyma
- - 6-8 levél medvehagyma /attól függően mennyire szereted /
- - 1 szál kisebb petrezselyem gyökér / el is hagyhatod,ha nincs otthon/
- - 2 dkg zeller /elhagyható /
- - 1 kisebb gerezd fokhagyma
- - só / tengeri vagy Himalája / és bors izlés szerint
- . 2 evő kanál zsiradék / amit használsz /
- . 1 csipet petrezselyem tálaláskor
Elkészítés:
A zsiradékban tedd bele a tisztított zöldségeket és kezd el párolni, majd egy kevés sóval ízesíts. Én azért szoktam először sózva párolni, mert így finomabbnak találom a levesben a zöldségeket.Fedő alatt hamarabb megy a dolog, a legpraktikusabb az olyan fedő amin van egy kis lyuk, és így nem kezdi el emelgetni a fedőt a fazék. Mielőtt leégne időnként óvatosan hozzáöntök egy kicsi vizet, azután felöntöm kb.1 liter vízzel. 4 személyre kb. 3-4 dl levesben gondolkodom, attól függően ki milyen tartalmasan szereti, ennél több vizet ez az alapanyag mennyiség nem bír el, mert akkor az ízek rovására megy.
Amikor megfőttek a zöldségek elzárhatod a tűzhelyet. Ha szükséges ízesíts rá, de a vegetát ne vedd a kezedbe! Egy idő után úgy is érezned kell az ízeket. Ha eddig vegeta faló voltál, adj egy kis időt magadnak! Nincs finomabb, mint a friss, ropogós zöldségek íze egy ilyen levesben!