2014. március 15., szombat

Sütőtökös falatkák


Kicsit elkéstem ezzel a recepttel, tudom, de mégis megosztom, mert én az elmúlt héten még sikeresen szert tettem egy sütőtökre, és óriási ételeket hoztam össze belőle!
Ez egy gyorsan elkészíthető, hidegen is fogyasztható finomság.





Csupán annyit teszek, hogy a vékonyabb végét levágom a töknek, meghámozom, majd fél centinél nem vastagabb szeletekre felkaríkázom.

Sütőpapírral ellátott lemezre teszem, kevés olívaolajjal megspriccelem és 180 fokon elkezdem sütni, ekkor még a sajtok nélkül!
A sütő középső részén sütöm 20-25 percig, és amikor érzem, hogy kezd puhulni, akkor teszem csak rá a sajtot, mert nem akarom, hogy megégjen!
Nagyon finom házi sajtom van, kár lenne érte!
Gyakran megszórom kakukkfűvel, és rozmaringgal, de most diétázónak készül, így mindkettő elmarad!

Csirkemell céklával és rukolával




Szerencsésnek érzem magam, mert nálam általában több alapanyag található, mint egy átlag konyhában, így sokkal könnyebben tudok pillanatok alatt összehozni valami harapnivalót!
Ezt használom most is ki! Pár napja  főztem egy fazék céklát, és pár darabot héjastól félretettem, és ez most kapóra jön! Sült céklával is gyakran készítem, azzal jobban is kedvelem, de ma így alakul.

Hozzávalók:

  • vékonyra szelt csirkemell 
  • olaj
  • só 
  • nigella mag 
  • rucola
  • cékla

Elkészítés:

A céklát megpucolom, megmosom, nagyobb darabokra vágom. 
A csirkemellet megmosom, picit megsózom, és kevés olajon megsütöm.
Semmi több előkészületre nincs szükség ehhez a könnyű vacsorához!

Egy marék rucolát helyezek a tányérra, majd rápúpozom a céklát, és amikor megsült a csirkemellet.
Kevés nigella maggal megszórom,
1-2 csepp balzsamecet krémet még csepegtetek rá, és már fogom is a villám!