2012. június 18., hétfő

Zöldséges omlett házi kenyérrel






A házi tojásnak nincs párja! Egy-két héttel ezelőtt kérdezte a húgom, hogy hány tojást használtam a palacsintához, hogy olyan szép sárga lett. A háziasszonyok rögtön észreveszik az ilyesmit! A barátnőm férje / tőle érkezett ez a tojás szállítmány/ sütőtökkel, répával, és más zöldekkel eteti a csirkéket, ezért ilyen csodálatosan szép sárgák a tojások!
Az omlett isteni dolog meleg nyári reggeleken kinn a kertben, de itt a lakásban is értékelni fogom, azt hiszem, mert nagyon éhes vagyok!!
Nagyon egyszerű az elkészítése, szerintem azért egy jó serpenyő javíthat a végeredményen, de nem azért mondom, mert most kaptam egy csodaszépet, hanem, mert tényleg hiszem, hogy egy összekarcolt, lekopott teflonban katasztrófa történhet.

Hozzávalók: 1 vagy 2 adag, attól függ ki eszi! :-)

  • 4 darab házi tojás
  • 1 tk finom tejszín javíthat rajta 
  • 1 db bébi cukkini
  • 1 db paradicsom 
  • 1 kisebb kanál olívaolaj vagy más zsíradék
  • csipet petrezselyem
  • csipet snidling
  • csipet őrölt bors
  • 1-2 bazsalikom levél /elhagyható/
  • 1 dkg Grana Padana 
  •  só

Elkészítés:

A tojást a pici tejszínnel felverem, majd hozzáadom a fűszereket, ezután a felforrósított serpenyőbe öntöm, és egy darabig nyugton hagyom. / A tűzhely közepes fokozaton van/ Fa lapáttal néhány perc elteltével alányúlok, hogy a még folyékony tojás is lefolyva megsüljön. A közben megmosott, vékonyra szeletelt zöldségeket  rásorakoztatom a képen látható módon a tojás felére, majd a lapáttal a másik felét rácsukom.
Ennyi és nem több!
Pár perc múlva már tálalom is, a sajt bármilyen lehet, de el is hagyható! A friss kenyér viszont kötelező!
A házi kenyér recept a blogomban megtalálható.