2012. május 28., hétfő

Lecsó




Ezt a lecsót még nem a szezonalitás, hanem egy hirtelen jött ötlet szülte, mert éhes emberrel futottam össze és idő hiányában ez tűnt a legpraktikusabbnak.
Végül ütöttem rá pár tojást, és pillanatok alatt el is tűnt a tányérról. A tojásos változatot már nem tudtam megörökíteni, mert közben megváltoztak a fény viszonyok.

Hozzávalók:  2 adag

  •  1 fej vöröshagyma
  •  8 szál újhagyma
  • 20 dkg kockázott bacon szalonna
  •  8 kisebb paradicsom 
  •  4 nagy darab tv paprika, nem készültem előre erre a lecsóra és így piros színű volt itthon
  •   só
  •   1 dl házi sűrített paradicsom

Elkészítés:

Az aprított bacont a serpenyőben elkezdtem pirítani, hogy kiolvadjon a zsiradék, majd az összevágott
hagymákat beleborítottam. Azért tettem két fajta hagymát, mert az újnak még nincs olyan magas illó olaj tartalma, / sok is volt itthon/ . Közben bekapcsolom a víz forralót és a paradicsomokat megvágom, majd forró vízbe teszem és várok,hogy meglazuljon a héjuk, mert akkor könnyebben leválnak. Ezt a műveletet el is lehet hagyni. Én most gyorsan el kézi munkázom vele. Ezután a megmosott és összevágott paprikát teszem a serpenyőbe, ezzel még 10 percig fonnyasztom, és csak most kerül bele az összevágott paradicsom. Én mindig 3-4 fázisban csinálom a lecsót, mert nekem így jobban ízlik, mintha szinte egyszerre kerül bele minden. A sűrített paradicsomot azért tettem hozzá, mert ez még nem a nyári lecsó paradicsom, sőt igazán kemények voltak, de szükség törvényt bont, ezzel a kis trükkel egyensúlyba került minden!
Itt lehet látni milyen méretre vágtam a hagymát.



Itt lassan hozzá teszem a paprikát.

Ez a lecsó mennyiség 4-5 tojásnál nem bír el többet, mert akkor nem lecsó íze lesz, hanem tojás!