Észre kell venni, hogy benne vagyunk a grill szezonban. Amikor nincs kedved, és időd, hogy a húsok mellett még a zöldségek sorát is végig grillezd, mert van ilyen, akkor jusson eszedbe ez a recept, és boldog leszel!
Hozzávalók:
Én most ezeket használom, de bármi jó, legyél bátor, még a csöves kukorica karikák is jöhetnek!!
- Paradicsom
- Paprika / lehet több fajta /
- Cukkíni
- Olíva olaj / ne sajnáld meglocsolni vele a zöldségeket! /
- só, őrölt bors, ha megoldható frissen őrölt, az jobban kiadja magát!
- Petrezselyem aprítva
- Bazsalikom aprítva
- Kakukkfű / elhagyható, ha kedved szegné az aromája! /
- Oregano
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, és a képen látható módon felkarikázom, majd egy tepsibe rendezgetem, a képen látható módon, mert így szépen mutat köretként a finom grill húsok mellett!! A friss, vagy szárított fűszernövényeket arányosan rászórom a zöldségekre, majd sózom, borsozom, és végül meglocsolom finom olíva olajjal, és irány a 200 fokos sütő, amit elő melegítettünk! /. Ugye szeretjük, ha még roppannak a zöldségek, mert akkor kevés idő / kb 20 perc / alatt ez sikerülhet.Sajnos, most a végtermék lefotózása idő hiányában elmaradt, de pótolni fogom!
Miután benn sül a sütőben, az ínyencek még megszórhatják egy kis pirospaprikával, magokkal, sajttal, és bármivel, ami jobb kedvre deríti őket, mert szabad a pálya, csak legyen , aki elfogyasztja!! Sok sikert!