2013. december 23., hétfő

Előételek hidegen tálalva


            

Igazából ez nem karácsonyi asztal, de azért mégis lehetőség egy finom ünnepi vacsora mintának, mert ma már vannak akiknek a hagyományos halászlét, és a családi összejövetelt is nélkülözniük kell, mert külföldön élnek, ezért  baráti körben ünneplik a karácsonyt. A libamáj beszerzés ugyan egy kicsit korlátok közzé van szorítva, de mi például azt küldünk a barátainknak, mert hiába lehet kapni Párizsban is libamájat, de a magyar íz az egy különleges falatnak számít mindenhol!

Készítettem a libamáj mellé egy kis tepsiben sült csirkét, oldalast, mellé egy pár fajta salátát, mártogatóst, és az elmaradhatatlan teljes kiőrlésű grissínimet.Gyorsan elkészül, főleg, ha szeletelő géppel oldod meg, a  képen látható almás lila káposzta saláta, a lila hagymás bab saláta / ezt a férfiak imádják!/, joghurtos zöld saláta olíva bogyóval, feta sajt krém, és egy pohár csípős salsa. Elmondanám, hogy az új zöldségesnél a Brüsszelin még tegnap is volt 200 Ft-ért apró paradicsom, ami tökéletes a salsanak.Elmaradhatatlanok egy pasis összejövetelhez a friss zöldségek!

Most ezek a kis elszórt csillámok is  nélkülözhetetlennek tűnnek, vagy te nem ezt gondolod?A grissini recept is megtalálható a blogomban, a keresőbe üsd be, és már olvashatod is!